WeerlinksWS 4000

Andere weerstations en sites die sterk beÔnvloed worden door het weer

Over de gehele wereld bevinden zich bekende en onbekende weerstations. Sommigen, zoals weerstation Laurierveld verrichten alleen maar metingen, anderen, zoals het KNMI in De Bild houden zich ook bezig met het voorspellen van het weer. Op deze pagina vind je links naar weerstations die ik om een of andere reden interessant vind met een korte omschrijving.

Nederland

Het weer
Een weersite waar bijna 400 amateurweerstations uit Nederland en BelgiŽ bij aangesloten zijn. Weerstation Laurierveld ook. De gegevens van al deze stations zijn eenvoudig in te zien.

K.N.M.I.
Het nationale weerstation van Nederland.

Weerplaza
Een zeer informatieve commerciŽle weersite met veel info voor zaken die weerafhankelijk zijn. Ook NOS-weerman Marco Verhoef werkt voor deze site.

Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden
De officiŽle site van de Koninklijke Vereniging "De Friesche Elf Steden". Op deze site staat informatie over de tocht en eventuele deelname. Bij zicht op een elfstedentocht vind je hier alle informatie over de stand van zaken.

Wintergek
Een prachtige site uit Zuid-West Friesland waar veel weerinformatie te halen is, met name betreffende de winter. Aktuele koudegetallen zoals het Hellmangetal betreffende de strengheid van winters vind je hier. Verder aktuele informatie betreffende de ijsdiktes in Friesland, met name van de Luts vanaf het Slotermeer. Foto's en videobeelden van de toestand van het ijs. Geweldig! Ook nog een forum waarop je mee kunt praten over zaken die met de winter te maken hebben.

Schaatsen
Alle informatie die je wilt hebben over schaatsen met ook de up to date kalender van natuurijswedstrijden en natuurijstochten.

Duitsland

Een weerstation op zo'n 600 mtr hoogte in de gemeente Monschau. Veel informatie van weerman Bodo Friedrich, die ook de weerman is van de Duitstalige Belgische radio-omroep. Weervoorspelling enkele dagen vooruit en veel andere informatie over de Eifel en omgeving dat met het weer te maken heeft. Al jaren mijn startpagina op mijn privťlaptop!

Weerstation uit Huertgenwald in de Eifel van de zeer actieve weerman Andy Holz, met ook een up to date facebookpagina.

Weerstation Uit Baden WŁrtenberg, 30 km ten oosten van Ulm. Heel veel regionale en zeer overzichtelijke informatie!

BelgiŽ

K.M.I.
Het nationale weerstation van BelgiŽ.

Wintersport in de Ardennen
Iedere morgen een update over de sneeuwcondities en wintersportmogelijkheden in de Ardennen. Tevens verwijzingen naar langlauf- en ski-locaties.

Oostenrijk

Een privťweerstation op 354 meter hoogte in Oststeiermark met heel veel links naar andere Oostenrijkse weerstations.

Via deze link kom je op de site van Naturpark Weissensee, direct bij de informatie over het ijs. Je kunt op deze site ook direct doorklikken naar het weerbericht

AustraliŽ

Quarry Hill Vineyard weather

Een weerstation van een wijnbedrijf met een mooi verzorgde website in de buurt van Camberra

vlag